2021. ápr 25.

PlayStation 4 játék ajánló

írta: Közgázmix
PlayStation 4 játék ajánló

Ebben a posztban kedvenc PlayStation 4 játékainkról olvashattok, ha unatkoztok és nem tudjátok, hogy éppen milyen játékot próbáljatok ki. 

 

Assassins Creed játékok

Az Assassins Creed játékokon belül szeretném kiemelni a következő játékokat:

Origins: az Assasin rend megalakulásának történetét játszhatjuk végig ebben a játékban az Ókori Egyiptomban.

Odyssey: Ez a történet Athén és Spárta háborújáról szól az Ókori Görögországban. 

Valhalla: a viking mitológiáról szól és a vikingek terjeszkedéséről Angliában. 

Mindhárom történetben egy fő sztorit játszhatunk végig, rengeteg mellék küldetéssel, természetfeletti lényekkel és híres történelmi személyekkel.

Red dead redemption II.

Ez az egyik személyes kedvencem, mindenkinek ajánlom akik szeretik a hosszú, részletes sztorikkal rendelkező játékokat. Arthur Morgan bőrébe bújva fedezhetjük fel az 1899-es vadnyugatot. A térkép hatalmas, a sztori remek és megszámolhatatlan sok mellék küldetést tartalmaz, rengeteg településsel és várossal. A játék bővelkedik barátokkal ellenségekkel, legendás állatokkal, különleges helyekkel, tavakkal, folyókkal, havas hegyekkel, pusztaságokkal, mocsarakkal.......

Egy rosszul elsült Blackwater-i csata után a bandánk menekül és egyik helyről a másikra költözve éli mindennapjait. Rengeteg fosztogatás, rablás, rajta ütés és filmbe illő vonatos rablások és üldözések várnak mindenkire.

Walfstein játékok: The New Order, The Old Blood, The Nex Colossus, Youngblood

Összesítve a részeket amik egymásra épülnek, ez egy véres és durva játék ami 18-as besorolást kapott. DE akinek megtetszik ez az újra gondolt háború a nácik ellen, egy szinte másik világban hatalmas harci robotok, furcsa lények és persze a nácik ellen az nem fog az első résznél megállni, szeretne végig menni az egész történet szálon és függővé válik.

Shadow of Mordor és Shadow of War

A Gyűrűk Ura és A hobbit trilógiák világában játszódik. A filmekben lévő szereplők közül csak 1-2 alakot láthatunk a játékban, de mégis rengeteg újdonságot megtudhatunk erről a világról és megismerhetjük egész Mordort. Egy Tailon nevű tragikus múltú, bosszúvággyal teli kósza segítségével vesszük fel a harcot az orkok ellen. Őket meg kell ölnünk, fogjul ejtenünk, talán van akivel még szövetséget is kötünk ebben a történetben. Szolgákat szabadítunk fel, hadvezéreket győzünk le és rengeteg kaland vár mindenkire ebben a világban.

Mortal Kombat XL és 11

Szerintem ezeket a játékokat senkinek sem kell bemutatnom. Ha valaki nem szeretne hosszasan egy történetet végig játszani csak egy rövid kikapcsolódásra vágyik ez a megfelelő választás. Egy barátunk, vagy robot ellen is harcolhatunk, amelyet rengeteg különböző karekterrel vívhatunk meg.

A karakterek között megtalálhatjuk Skorpiót, Sub-Zerot, Freddy Krueger, Predator, Jason Voorhees, Leatherface, Alien, Terminator, Joker, Liu Kang, Raiden, Johnny Cage, Sonya, stb.

Természetesn rendelkezésünkre áll sztori mód is, de ez a játék inkább a gyors összecsapásokról híres két játékos között.

Horizon zero dawn

Annak ellenére, hogy manapság feltörekvőben vannak a nők egyenjogúságáért küzdő csoportok, nem nagyon mondhatjuk gyakorinak, hogy a játékkészítők  sokszor választanának női főszereplőt. A Horizon egy rendkívüli történettel rendelkező poszt apokaliptikus akció szerepjáték, amihez elképesztő látványvilág társul. Szerintem messzemenően kiemelkedik a semmit mondó tömeggyártott játék rengeteg közül. A játék egy alternatív 21. századba kalauzol minket, ahol a kifejezetten háborúra fejlesztett robotok lázadásában találjuk magunkat. A csavaros történetszálak, mellék küldetések (főleg a dlc) igazán magával ragadó tud lenni. Arról nem is beszélve, hogy nemsokára érkezik a következő rész is. (Tudom, nem rég elérhetővé tették pc-re is a játékot, azonban eredetileg ps exkluzív volt)

God of war

Ha mindig is érdekel a görög mitológia akkor a Gow 1.-2.-3. részét neked találták ki. A 4. részben már átváltunk a vikingek világába, de még így is vissza köszön Kratos antihős görög múltja. Habár a játék nem teljesen open world ezt kompenzálja a hihetetlen látványvilág és történet. A játék stílusa a 3 (és szerintem a legjobb rész) után radikálisan megváltozik. A 4. részben már a kiöregedett Kratossal és fiával tengjük a világot a felesége hamvainak elszórásáért (nyugi, ez az első öt percben kiderül), a veleje csak ez után kezdődik és mindeközben a skandináv istenek történeteit.

Last of us

Ez a játék alapvetően egy külső nézetes túlélő horror (ha már ami a hétköznapjainkba folyik nem lenne elég). A készítők, kreatív módon egy napjainkban kitörő szokásos járvány következményeibe csöppentenek be minket. A játék cselekménye nem túl változatos, de nagyon jól lehet azonosulni a főhősünk karakterével. Ha covid alatt hiányzik, egy kis adrenalin, akkor bátran merem ajánlani.

Ratchet & Clank
Ezeken felül, ha valami, ha olyan játékra vágysz, ami teljesen kikapcsol vagy éppen a játszanál valamit a kistesóddal akkor jó választás a Rachet and Clank. A játék történet része nem komplikált mégis érdekfeszítő és alapvetően nem tart túl sok ideig kijátszani, körülbelül 10 óra alatt meg is van mellékküldetések nélkül. Röviden, ez egy tipikus aranyos játék, ami tökéletes kikapcsolódást jelenthet a mindennapokból.
Rocket League
Karantén idő alatt gondolom sokan ragadtatok otthon kis és nagytesókkal együtt. A jó hírem az, hogy akkor ez a játék pont nektek való. Játékmenetét tekintve végtelenül egyszerű azonban ezzel egy időben szórakoztató is. A játékban csapatokba verődve tudtok autókkal focizni, kosárlabdázni vagy akár jégkorongozni. Mivel a játék többnyire a fizika törvényeire épül, ezért kezdőként nem lesz egyszerű, de könnyen bele lehet jönni.
Reméljük találtatok valami kedvetekre valót és jó szórakozást kívánunk mindenkinek. :)
Szólj hozzá

Assassins Creed Mortal Kombat Shadow of Mordor Rocket League Ratchet & Clank Red Dead Redemption II Walfstein Shadow of War Horizon zero dawn Gof of war Last of us